Известие

Collapse
No announcement yet.

Свещи - какви и откъде?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

За Denso аз пък нищо хубаво не мога да кажа! След 2000км. проблеми с обороти, детонации при газовата а свещите ги вземах от Косер. Върнах си стария Golden и работата заспа! Сега съм с Brisk Extra DR15TC триполюсни за 3.50лв/бр. еми мога да кажа, че се представя по добре от денсото за сега.
    Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
    ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

Comment

Denso Q22P-U са необходимия минимум - евтини и качествени. Има вече над 4 гласа за тях - така че, градски, не се чуди и вземай. Само както казах, гледай да не са Q22PR-U - че на Милена се оказаха такива... Не че колата няма да върви с тях, но имат допълнително съпротивление, което ще пречи и мотора няма да е на 100% на пърформанса си.
      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Alfa User
        Denso Q22P-U са необходимия минимум - евтини и качествени. Има вече над 4 гласа за тях - така че, градски, не се чуди и вземай. Само както казах, гледай да не са Q22PR-U - че на Милена се оказаха такива... Не че колата няма да върви с тях, но имат допълнително съпротивление, което ще пречи и мотора няма да е на 100% на пърформанса си.
        На кви кинти са те?
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio
          Първоначално публикувано от Alfa User
          На кви кинти са те?
          Аз ги взех бройката на 3.90 бройката преди 4-5 месеца! Сега се замислям за иридиевата серия на денсо Много пара е бройката само... поне 30 лева... а имам 8

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от volkan
            За Denso аз пък нищо хубаво не мога да кажа! След 2000км. проблеми с обороти, детонации при газовата а свещите ги вземах от Косер. Върнах си стария Golden и работата заспа! Сега съм с Brisk Extra DR15TC триполюсни за 3.50лв/бр. еми мога да кажа, че се представя по добре от денсото за сега.
            Колега, а твоите да не са били с "R" в спецификацията ? Че аз точно за това говорех, като казах че няма да работи добре колата с тях...
            Иначе да, около 4 лв/бр се намира Денсото.
            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Не колега, бяха си точно модела Denso Q22P-U от официалния им дистрибутор Косер. А най интересното е, че на външен вид свещите изглеждаха добре а си правеха мизерията както си искат. От както съм си върнал старите Golden да чукна на дърво още не ми е гръмвала до сега. Същото положение е и с Brisk'а, няма детонации и темподобни проблеми, но за тях не искам да коментирам все още защото не съм минал достатъчно километри с тях. А и са триполюсни все пак за разлика от Денсото. Не можах да намеря статията която бях намерил за Brisk Extra където я сравняваха с доста по известни имена като Beru, NGK, Bosh и др. и на няколко теста даваше даже по добри резултати !!! Абе ще се експериментира пък каквото стане, поне ние с по евтините свещи можем да си го позволим. То е ясно, че от свещи за по 3-4лв. чудеса не трябва да се очакват пък!
              Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
              ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

Comment

Първоначално публикувано от koolio
                Д...а тая крива нива, пуснах темата да си изясня картината, вие още повече ме ошашавихте . Накрая ще взимам квото има в ТиН и те така те.
                само от там не си взимай ще страдаш
                Volvo S80 2.0 T5 180hp
                Saab 9-5 2.3 Hot Aero 250Hp Turbo
                Alfa 147 1.9JTD 16V Turbo- Powered by DAGi and SprintAuto

Comment

ми не пострадах - купих свещи шампион и кабели eps от магазина на "стамболийски". колата тръгна чувствително по-добре, за разхода скоро ще ви кажа . мерси все пак на всички отзовали се!
                  AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Ъпдейтче - колата тръгна по-добре, но разходът си е същият. Нормално ли е това или има нещо?

Comment

мойта 155-ца е 96 г и още с заводските -ngk в книжката пише точно какви тябва да са мога да погледна ако някой се интересува за сега си бачка екстра но мисля да ги сменям че са на 130 000
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

моята 155-ца е с Denso и върви невероятно
                        sigpic...изчуквам коли и собственичките им...166 2.5 V6 24V SportTronic
                        155 2.0 16V ....евридейката
                        ex. 156 2.0 16V ....починала в приключения
                        ex. 155 1.8 8V

Comment

Скоро пуснаха шампионки специално за Алфа Ромео...с 0.50ст. са по скъпи от другите , шампионки....на кутйките пише Алфа Ромео....от скоро карам с тях и съм доволен....жалко, че изчезнаха голдън лоч....много ми допадаха.
                          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                            Скоро пуснаха шампионки специално за Алфа Ромео...с 0.50ст. са по скъпи от другите , шампионки....на кутйките пише Алфа Ромео....от скоро карам с тях и съм доволен....жалко, че изчезнаха голдън лоч....много ми допадаха.
                            Браво бе, като питах ти къде беше. Предлагаха ми такива в магазина на Стамболийски, обаче не взех - как да взема, като не съм чувал нищо за такива.

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                              Браво бе, като питах ти къде беше. Предлагаха ми такива в магазина на Стамболийски, обаче не взех - как да взема, като не съм чувал нищо за такива.
                              Отпуска бях....месец не се вясвах тук!....преди 3-4месеца от Стамболийски , дето си гледал малко пристрастено ги взех, заради надписа на кутийките... ...но досега 5000км проблем няма!....с тях!
                              Last edited by Бобби; d.m.y г., 16:43.
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Още един глас за Denso Q22P-U!

Колата до миналата седмица беше само на бенДзин и при подаване рязко на газ се приплякваше и зачудваше. Другото, че ми свети лампата на впръскването - оказа се ламбда сонда за смяна, но можела да си чака реда, след като й сложих газов инжекцион. Веднага след монтирането на Фобоса проблемите се ЗАДълбочиха яко . Първите няколко дни се чудеше до 3ооо оборота, а вчера вече се чудеше и приглъхваше и до към 5ооо. Днес взех свещите по 3.90 лв /04.09.2008/ и след смяната остана само зачудването при рязко подаване от ниски обороти.

ГИ ми излезна 1150лв, монтира ми го Илия в Съединение, представителя на Фобос в Пловдив /Теодор Вендов/ ми писна да му звъня и да ме отлага, че даже и среща не можах да си направя с него, теглих му едни и намерих това момче в Съединение...
                                На газ сега ми върви както на бензин, може би с една идея по-високи обороти при висока скорост.
                                Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

Working...
                                X